It Griene Hert » Blog

Tarieven en betaling

De kosten van standaard handelingen en operaties zijn hieronder vermeld. Kosten van uitgebreide onderzoeken en operaties anders dan de standaard ingrepen kunnen variëren. Op uw verzoek kunnen we vooraf een kostenschatting maken.

De kosten van het consult en bijbehorende onderzoeken kunt u direct na afloop bij de balie afrekenen. U kunt zowel contant als per pin betalen. Betaling met creditcard is helaas niet mogelijk.

Het hebben van een huisdier neemt kosten met zich mee. Klik hier voor een goed overzicht van de te verwachten kosten per huisdier.

Maakt u zich zorgen over de kosten van uw bezoek aan de dierenarts? Dan raden wij u aan om uw huisdier te verzekeren. Voor een vergelijking tussen verschillende verzekeraars kunt u kijken op www.verzekerjehuisdier.nl

Consulten

Waar is een consult uit opgebouwd?

  • 1. Anamnese: dit is een vraaggesprek, waarbij we samen met u bespreken wat de reden is van uw bezoek aan de dierenarts. Door het stellen van vragen krijgen we een idee in welk orgaansysteem het probleem zich mogelijk bevindt.
  • 2. Lichamelijk onderzoek: tijdens dit onderzoek bekijken en bevoelen we o.a. de lymfeklieren, de slijmvliezen, de pols, de buikholte en het gebit. We luisteren naar het hart en de longen.
  • 3. Aanvullend onderzoek: wanneer hier aanleiding voor is n.a.v. anamnese of lichamelijk onderzoek, voeren we mogelijk aanvullende onderzoeken uit. Hierbij kunt u denken aan bloedonderzoek, echografie of rontgenfoto’s.

Wanneer uw dier voor vaccinatie komt, voeren we altijd een algemeen lichamelijk onderzoek uit om te bepalen of uw dier op dat moment gezond is en gevaccineerd kan worden. Ook wordt uw huisdier gewogen en het gebit wordt gecontroleerd. Een jaarlijkse controle is belangrijk voor het vroegtijd opsporen of voorkomen van ziektes.

Tarieven consulten

Standaard consult (10 minuten)                                       €28,50
Consult 2e of 3e huisdier + €15,- per dier (bovenop het standaard consult)
Weekend consult op afspraak €60,-
Consult buiten openingstijden €75,-
Nacht consult €120,-

Op verzoek kunnen wij ook bij u aan huis komen.

Bij verhindering dient u ons minstens 24 uur van tevoren te berichten. Wanneer een afspraak korter dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd, of u komt niet opdagen; wordt er wel een consult in rekening gebracht.

Tarieven vaccinaties en chippen

Jaarlijkse vaccinatie hond€42,50 incl. consult
Kennelhoest vaccinatie hond €27,50 excl. consult
Hondsdolheid (rabiës) vaccinatie €22,50 excl. consult
Jaarlijkse vaccinatie kat €37,50 incl. consult
Vaccinatie konijn Myxomatose + VHD1 €20,-
Vaccinatie konijn VHD2 €25,-
Chippen + registreren €23,15

Tarieven standaard ingrepen

Sterilisatie / castratie hond of katzie kopje castratie en sterilisatie  in het hoofdmenu
Castratie konijn afhankelijk van het lichaamsgewicht, vanaf €65,-
Sterilisatie konijn afhankelijk van het lichaamsgewicht, vanaf €100,-
Echo dracht€37,50
Echo buik/hart (eerste 15 minuten)€65,-
Röntgenonderzoek€50,- excl. narcose
Röntgenonderzoek 2e opname €25,-
Progesteron bepaling teef €55,- incl. bloedafname
BloedonderzoekAfhankelijk van aangevraagde tests

Omdat wij graag een steentje bijdragen aan het in stand houden van een gezonde kattenpopulatie krijgt u bij ons in de maanden februari en september korting op de castratie en sterilisatie van een kat.

Voor onze tarieven m.b.t. paarden of vee, kunt u contact opnemen met de praktijk.

F a c e b o o k