It Griene Hert » Blog

Chippen van uw dier

Chippen van uw huisdier

Het chippen van pups is verplicht in Nederland. Dit gebeurt tijdens de nestenting bij de fokker. Het chippen van katten nog niet, maar wel ten zeerste aan te raden.

Bij het chippen wordt een microchip onderhuids bij uw huisdier ingebracht. Deze microchip bevat een unieke code die wij online registreren, gekoppeld aan uw gegevens. Mocht uw huisdier door iemand gevonden worden, kunnen aan de hand van de chip uw gegevens afgelezen worden. Hierdoor kunt u zo snel weer met uw huisdier herenigd worden.

Heeft u een nieuwe pup, dan controleren wij bij de eerste enting of uw contactgegevens goed geregistreerd zijn.

Het wijzigen van contactgegevens, bij voorbeeld bij een verhuizing of een nieuw telefoonnummer, moet u echter zelf doen met de inloggegevens die u van ons of van de fokker mee heeft gekregen.

 

Wat te doen als uw huisdier vermist is?

Mocht u huisdier vermist zijn, dan is het verstandig dit bekend te maken in de omgeving waar uw huisdier voor het laatst gezien is. Dit kan onder andere door het ophangen van flyers. Ook als dierenartspraktijk horen wij het graag als uw huisdier vermist is. Het is ook verstandig om ook een aantal landelijke organisaties te verwittigen.

Via www.amivedi.nl kunt u een vermist huisdier online laten registreren. Amivedi-Nederland is het grootste landelijke meldpunt voor gevonden en vermiste huisdieren. Daarnaast is er een centraal informatienummer waar u kunt navragen bij welk hulppost u terecht kunt (iedere dag bereikbaar van 9.00-21.00): 0900-AMIVEDI (0900-2648334).

Wat te doen als u een huisdier heeft gevonden?

Heeft u een huisdier gevonden? Dan kunt u bij ons op de praktijk langskomen om een eventuele chip af te laten lezen en de gegevens van de eigenaar te achterhalen. Ook de dierenambulance heeft een apparaat om chips af te lezen.

F a c e b o o k